Alzheimer avisen
 

Tur til Seniorhus Odense

 

Temadag med ODS-gruppen

16. juli 2016

Skrevet af: Inger Marie Eriksen og Ebbe Nørgård Pedersen

Fotos: John Larsen


Temadag med ODS-gruppen:
(Oplysning om Demens til Samfundet)

Tur til Seniorhus Odense


Den 1. juni kørte vi med stor glæde og fuld af forventning fra Betty Sørensen Parken i Vejle til Seniorhus Odense for at deltage i temadag om demens – med overskriften: ”Sammen gør vi det bedre”. Vi var inviteret af en god ven, Kirsten, som var medarrangør af dagen.

Da vi ankom til Seniorhuset, blev vi grebet af begejstring. Der var gang i mange forskellige aktiviteter: stole blev flettet i gården – i solskin, den meget kreative genbrugsbutik var et besøg værd – ja faktisk blev der købt nye sko til den kommende revy.

Inde i huset blev vi modtaget i receptionen og vist til festsalen, hvor temadagen skulle foregå. Smilende og spændte tog arrangørerne - ODS Gruppen (Oplysning om Demens til Samfundet) fra Kallerupvej i Odense imod. Det var dem, der havde tilrettelagt dagen. Alle oplægsholdere har en demensdiagnose.

 

Temadag med ODS-gruppen

 

Temadag med ODS-gruppen

 

Med stor lydhørhed og respekt blev der lyttet til alle de personlige oplæg, der blev fremført på forskellig vis og metoder. Der blev fortalt om et liv med et, for omverdenen, skjult handicap – men også et liv med almindelige bekymringer for hjem, ægtefælle, børn og hvilke udfordringer der kan opstå, når f.eks. ægtefællen, der er en stor støtte i hverdagen, pludselig bliver syg.

 

Temadag med ODS-gruppen

 

Temadag med ODS-gruppen

 

Der blev fortalt om et projekt med fremstilling af livsplakater. Et meget spændende og givende indblik i et menneskes livshistorie. En rigtig god idé, som vi gerne vil arbejde videre med hjemme hos os.

Et andet projekt omkring læringsstile blev præsenteret. Et meget brugbart værktøj til f.eks. at forstå, hvordan man bedst støtter/hjælper et menneske med demens og hvordan man skaber de bedst tænkelige rammer for dagligdagen.

 

Temadag med ODS-gruppen


En af oplægsholderne gjorde det meget klart, at når man taler med et menneske med demens, skal ”man tale med og ikke til mig”! Et meget bevægende digt, blev læst op.

Tilbage til Gæster 2016
Tilbage til Alzheimer-avisen 2016

 

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Aktuelt

25. marts 2018

Kallerupvej-modellen

Magasinet er en beskrivelse af dagligdagen på Kallerupvej og den meget forskellige brug, der er af lokalerne og stedet.


7. februar 2018

"Når plejeboligen nærmer sig"

Dette hæfte giver gode råd fra pårørende ægtefæller - til ægtefæller og andre nære pårørende - til mennesker med en demenssygdom


7. februar 2018

"Kom i gang i god tid"

- gode råd til demensramte og deres pårørende - fra pårørende ægtefæller


Kallerupvej

Seniorhus Odense

Alzheimerforeningen

Alzheimer-avisen på Facebook

 
  www.alzheimer-avisen.dk - Kallerupvej 58 - 5230 Odense M - Tlf. 6619 4091
Email: kallerupvej58@gmail.com