Alzheimer avisen
 

Smuk dag på Nordfyn

 

Smuk dag på Nordfyn

22. september 2015
Tekst og fotos: Silja Kyndbo og Per Fogt

 

 

Smuk dag på Nordfyn

Selvom det blæste søndag den 23. august, så kunne det ikke ødelægge en god tur til både det nye naturområde ved Gyldensteen Strand og til Laila og Ib’s kolonihavehus i udkanten af Bogense.

 

Smuk dag på Nordfyn

 

Smuk dag på Nordfyn


I 1871 blev et stort område ved Gyldensteen på Nordfyn, lige øst for Bogense, drænet for vand og omdannet til landbrugsarealer. Men sidste år blev det bragt tilbage til dets ”næsten” naturlige form. Til gavn for både fugle- og planteliv.  Nu er det et smukt naturområde med fugleudkigstårne vandrestier og P-pladser.

Selve de gamle bygninger fra 1845 er blevet smukt restaureret, der er bænke og borde og en lille udstilling om områdets forvandling. Herfra kan der gås flere ture i det flotte område.

 

Smuk dag på Nordfyn


I det vestlige hjørne af området – ind mod Bogense – er der bygget et udkigstårn, hvor man både kan kigge inde og ude, alt afhængig af vejret. Men selvom solen skinnede flot, så blæste det alligevel for meget, så alle 16, der var med på turen til Gyldensteen valgte at nyde udsigten indefra, i læ for vinden bag de store ruder.

 

Smuk dag på Nordfyn

 

Smuk dag på Nordfyn


Til gengæld var der læ og mange gode skyggekroge i Laila og Ib’s kolonihave. De var ikke selv med på turen til Gyldensteen.  De havde i stedet travlt med at finde stole og borde til de mange gæster, der dukkede op og drak kaffe og spiste kage i den flotte have.
Inden hjemturen blev der også lige tid til havevandring i den 1.000 m2 store have og i en nabohave.

Der planlægges endnu en tur i år. Bliver den til noget, så vil det være søndag den 20. september. Så sæt allerede nu kryds i kalenderen.

Tilbage til Alzheimer-avisen 2015

Aktuelt

25. marts 2018

Kallerupvej-modellen

Magasinet er en beskrivelse af dagligdagen på Kallerupvej og den meget forskellige brug, der er af lokalerne og stedet.


7. februar 2018

"Når plejeboligen nærmer sig"

Dette hæfte giver gode råd fra pårørende ægtefæller - til ægtefæller og andre nære pårørende - til mennesker med en demenssygdom


7. februar 2018

"Kom i gang i god tid"

- gode råd til demensramte og deres pårørende - fra pårørende ægtefæller


Kallerupvej

Seniorhus Odense

Alzheimerforeningen

Alzheimer-avisen på Facebook

 
  www.alzheimer-avisen.dk - Kallerupvej 58 - 5230 Odense M - Tlf. 6619 4091
Email: kallerupvej58@gmail.com