Alzheimer avisen
 

Familietur: Rundt i Nyborg

 

Rundt i Nyborg

19. maj 2015
Tekst og fotos: Silja Kyndbo og Per Fogt

 

Familietur:

Rundt i Nyborg

 

Rundt i Nyborg

  Rundt i Nyborg


Nu ved jeg, hvad en Ravelin er. Det fortalte Kai Alsing, da han søndag den 19. april tog en lille gruppe af os fra Kallerupvej med på tur rundt i det gamle Nyborg.

En Ravelin er sådan en slags hul i jorden lige uden for en borgvold. Så er det nemmere at skyde fjenden, når han kommer stormende. I dag ligger den midt inde på kirkegården i Nyborg.

Det var blot en af mange gode historier, vi fik på den to en halv time lange rundtur i det historiske Nyborg. Og der var også tid til en hyggesnak samt kaffe og smørkage i solen på volden ved Nyborg Slot.

Det var det første arrangement i det, der nu kaldes familieaktivitet. Det handler om at lave nogle arrangementer, hvor både den demente og ægtefællen eller andre pårørende kan være med. Ikke for lange gåture, mulighed for at komme på toilettet og så en eller anden form for oplevelse. Første gang var det altså kultur med spændende historier om det gamle Nyborg.

Rundt i Nyborg

Turen gav blandt andet den erfaring, at den godt må vare 2½ til maks tre timer, men der må ikke være alt for langt at gå. Ikke mere end et par kilometer, så alle kan være med.

Mens vi drak kaffe, fik vi snakket om andre muligheder, og her blev blandt andet ture til Brahetrolleborg, Skovsgård på Langeland, Koldkrigsmuseet ligeledes på Langeland og Enebærodde foreslået.
Det sidste blev forkastet igen, da der er alt,alt for langt at gå. Men en nævnte, at man formentlig kan få lov at køre derud, og så er det jo straks en anden sag.  Andre forslag til ture modtages meget gerne

En anden ting, vi lærte af den første tur, er, at det skal annonceres i god tid, så folk kan planlægge det. Så det vil vi prøve at gøre med kommende arrangementer.

Silja og Per

Tilbage til Alzheimer-avisen 2015

Aktuelt

25. marts 2018

Kallerupvej-modellen

Magasinet er en beskrivelse af dagligdagen på Kallerupvej og den meget forskellige brug, der er af lokalerne og stedet.


7. februar 2018

"Når plejeboligen nærmer sig"

Dette hæfte giver gode råd fra pårørende ægtefæller - til ægtefæller og andre nære pårørende - til mennesker med en demenssygdom


7. februar 2018

"Kom i gang i god tid"

- gode råd til demensramte og deres pårørende - fra pårørende ægtefæller


Kallerupvej

Seniorhus Odense

Alzheimerforeningen

Alzheimer-avisen på Facebook

 
  www.alzheimer-avisen.dk - Kallerupvej 58 - 5230 Odense M - Tlf. 6619 4091
Email: kallerupvej58@gmail.com