Alzheimer avisen
 

Debat: Email-korrespondance 1

 

Kampen for en kørselsordning

4. maj 2015

Skrevet af: Marianne Machon og Grethe SmidtDebat:

Email-korrespondance 1

 

25. februar 2015

Grethe Smidt

Grethe Smidt

Medl. af Alzheimer-avisens redaktion og bruger af Kallerupvej

 

 

 

Marianne Machon

Marianne Machon (V)

Fmd. for Social- og sundhedudvalget i Kerteminde Kommune

 

 

TRANSPORT TIL DEMENSRAMTE

– Dialog via mail og iPhone


Sendt fra min iPhone

Den 25/02/2015 kl. 06.48 skrev Grethe Smidt <g.n.smidt@gmail.com>:

Til Marianne Machon
Jeg skriver til dig, fordi du var med til høringen om transport for demensramte i Odense.
Som du ved, har jeg store problemer omkring transport, både fordi jeg pt ingen hjemmevejleder har og ikke selv kan planlægge og bruge ledsagere til transport, og så fordi jeg ikke impulsivt kan komme nogen steder, ikke besøge mit lille nye barnebarn i Odense.

Jeg har efter vores kørselsmøde igen søgt Kerteminde Kommune om at få flextrafik bevilliget, så ville jeg kunne besøge mine børn, være med i mine pensionistforeninger i bl.a. min fagforening, som jo var min arbejdsplads de sidste år af mit arbejdsliv.
Jeg har flere gange nu søgt via socialrådgiver, men får bare en mail, at jeg ikke er omfattet og ikke kan få flere kørselsordninger end jeg har, dvs at jeg kan komme på Kallerupvej og på kursus i Kerteminde.

På vores høring om transport på Kallerupvej fik vi fornemmelsen, at du forstod problematikken og derfor skriver jeg nu til dig.
Som du hørte, er der mange kommuner, der bruger flextrafik til demente, nogle kommuner endda uden antal på hvor mange ture, når vi snakker folk med demens, men du kan læse om mødet osv på vores avis som jo er www.alzheimer-avisen.dk.


Vel vidende at den ordning jeg havde før, ikke mere bruges i Kerteminde Kommune desværre, for den kunne jeg hitte ud af, har jeg nu flere gange bedt socialrådgiver om at søge, så jeg kan komme ind under flextrafik, og fik ved mødet den forståelse, at du ville arbejde på det og godt kunne se der skulle være en ligestilling mellem fysisk handicappede og os med en demenssygdom, så derfor skriver jeg til dig som udvalgsformand i håb om, at jeg kan få lidt frihed og et socialt liv.


Jeg håber på din forståelse og drømmer om ligestilling med de fysisk handicappede.


Vh Grethe Smidt
Tlf. 65977898 - 27262625
Mail: smidt@munkebo-borger.dkKære Grethe.

Tak for en god eftermiddag. Jeg blev bekræftet i, at Kerteminde Kommune er både åben og synlig med alle kørselsordninger og hjælper borgerne hermed, men jeg medgiver, at der er en udfordring vedr. den tidl. SBH kørsel, derfor har jeg efter høringen talt med formanden for Teknik og Miljø, som sidder i Fynbus' bestyrelse, for at få undersøgt, hvad udgiften vil være, hvis vi udvider ordningen til at omfatte borgere med demens og blinde. Det venter jeg svar på. De øvrige udvalgsformænd har jeg også orienteret og de bakker op om undersøgelsen, inden endelige beslutning.

God weekend
Med venlig hilsen
Marianne Machon

 

 

 

Tilbage til Alzheimer-avisen 2015

Aktuelt

25. marts 2018

Kallerupvej-modellen

Magasinet er en beskrivelse af dagligdagen på Kallerupvej og den meget forskellige brug, der er af lokalerne og stedet.


7. februar 2018

"Når plejeboligen nærmer sig"

Dette hæfte giver gode råd fra pårørende ægtefæller - til ægtefæller og andre nære pårørende - til mennesker med en demenssygdom


7. februar 2018

"Kom i gang i god tid"

- gode råd til demensramte og deres pårørende - fra pårørende ægtefæller


Kallerupvej

Seniorhus Odense

Alzheimerforeningen

Alzheimer-avisen på Facebook

 
  www.alzheimer-avisen.dk - Kallerupvej 58 - 5230 Odense M - Tlf. 6619 4091
Email: kallerupvej58@gmail.com