Alzheimer avisen
 

Hanne - udstationeret "aupair-mormor"

 

 Hanne - udstationeret

20. februar 2015

Skrevet af: Hanne Phelps


Hanne - udstationeret "aupair-mormor"

 
Hanne fortæller om støtte til familien, der midlertidig var flyttet til Irland.


Min datter, svigersøn og tre børnebørn var under en del af deres studier flyttet til Irland. De var meget travlt optaget af studierne og havde brug for daglig støtte, ikke mindst til de tre børn på 2, 6 og 12 år. Så jeg sagde ja til at rejse til Irland og bo sammen med dem.

De boede i Roberts Town, en lille by ca. 50 km vest for Dublin. Huset var meget lille med køkken, to stuer og et lille hundekoldt badeværelse. Det var ikke meget til 6 mennesker, hvoraf 2 havde brug for ro til deres studier hver aften.  

Huset var meget dårligt isoleret, så der var ikke meget bekvemmelighed.

Det var virkelig langt ude på landet, men værst var det, at det var næsten umuligt at komme derfra uden bil. Der var meget smalle veje med meget

   Hanne - udstationeret

tung trafik døgnet rundt (mange lastbiler, der kørte med cement), så det var ikke muligt at komme ret meget ud med børnene, bortset fra en mini-legeplads i haven, med gynger og en rutsjebane og ingen bænk.


De to ældste børn gik i skole der i byen og den lille på 2 år var ked af ikke at kunne gå i skole også, så vi lavede mormor skole og hun var meget dygtig og lærte de fleste bogstaver i alfabetet og lærte at skrive sit navn (Alma).

Alle børnene er meget musikalske og sang og dansede meget af tiden, så der var ikke meget fred, men masser af underholdning.  
Jeg var hos dem i 3 uger, derefter hjemme i Danmark i 3 uger, afsluttende med endnu 2 måneder i Roberts Town.
  Hanne - udstationeret


Det var naturligvis dejligt at være sammen med dem, men der var meget begrænsede bevægelsesmuligheder både inde og ude. Jeg havde ikke meget at give mig til ind imellem madlavning og børnepasning og det gjorde det til en meget anstrengende tur.

Der var dog lyspunkter og vi var på en meget dejlig skovtur og nød efteråret og duftene i skoven, der er meget stor og smuk.  

En dag var jeg i en by der hedder Naas og der var en meget smuk katolsk kirke med en lille café i huset ved siden af. Jeg var derinde et par gange og den ene gang sammen med min datter og børnene. Det var dejligt og man følte sig virkelig velkommen.  

Jeg besluttede at tage hjem lidt før tid, for jeg havde brug for ro i mit hoved.  

Det var en god, men anstrengende tur og jeg er glad for, at jeg kunne være til hjælp for min datter og hendes mand og børn.  
 

Tilbage til Alzheimer-avisen 2015

Aktuelt

25. marts 2018

Kallerupvej-modellen

Magasinet er en beskrivelse af dagligdagen på Kallerupvej og den meget forskellige brug, der er af lokalerne og stedet.


7. februar 2018

"Når plejeboligen nærmer sig"

Dette hæfte giver gode råd fra pårørende ægtefæller - til ægtefæller og andre nære pårørende - til mennesker med en demenssygdom


7. februar 2018

"Kom i gang i god tid"

- gode råd til demensramte og deres pårørende - fra pårørende ægtefæller


Kallerupvej

Seniorhus Odense

Alzheimerforeningen

Alzheimer-avisen på Facebook

 
  www.alzheimer-avisen.dk - Kallerupvej 58 - 5230 Odense M - Tlf. 6619 4091
Email: kallerupvej58@gmail.com