Alzheimer avisen
 

"STEDET" på Frederiksberg

 

10. december 2008
Skrevet af: Skrevet af Gerda Hansen, red. Bent Wulff, Susanne Löwenstein
Fotos: Grethe Smidt, Bent Wulff, Jørgen Honoré, Preben Larsen


"STEDET" på Frederiksberg


STEDET
INTERVIEW
TIVOLI

Hele redaktionen drog til København den 8. december.
Det var en tur med hele tre ting på en gang.

Besøg på værestedet "STEDET" på Frederiksberg, fotografere og snakke med Ry, så han kan komme på Net-avisens lokalredaktion, og så en juletur i Tivoli.
 
På "STEDET" blev vi varmt modtaget af lederen Bibi og af stedets brugere. Der var stor gensynsglæde, for de fleste havde været sammen til Den Landsdækkende Tænke Tank i Strib, Middelfart.

 
     
 


"STEDET" har til huse i en beboelsesejendom og indeholder en dejlig stor stue med spisebord, sofagruppe og køkken, der var smukt pyntet op, og i vinduerne hang der troldegrene med julepynt. Der var desuden to mindre rum, og en erindrings stue, der var møbleret i ældre stil. Og så havde de hele to toiletter.

Vi blev hurtigt bænket om det store spisebord, der var dækket med alt til en god frokost samt øl, vand og snaps, afsluttende med kaffe og en lækker æblekage af Belle de Boskoop æbler fra Bibis have.
Under spisningen, var der en livlig snakken og megen latter, hvor sjove minder fra Tænke Tank blev genopfrisket.

 
     
 


Der er 10-14 brugere med en demensdiagnose tilknyttet "STEDET", til daglig er der ca. 6 brugere. Der er en leder og 3 frivillige. Alle, der bruger "STEDET", skal selv kunne tage dertil.

 

 


"STEDET" bliver også brugt til aften-arrangementer. Der er ikke undervisning eller kurser på stedet, der lægges mest vægt på det sociale samvær, med planlægning af ture i nærområdet, også lidt længere væk med HT bus 6a. De tager også på ferier sammen. Vi hørte om, og så billeder fra, ferien i sommerhus på Bornholm, det så rigtig dejligt ud.

Mellem frokost og kaffe fortalte Anna, en frivillig hjælper, om sit hus i Indonesien, og om mange af sine rejser og ophold i Asien. Om hvordan hun fandt sin lille ø, og fik bygget et hus med tilhørende anneks til gæster. Hun fortalte så levende, og da Bibi og nogle af "STEDET´s" brugere var ved at planlægge en mulig ferie dertil, var der straks nogle her fra redaktionen der blev fyr og flamme, og var parate til at rejse med.
        
Efter at Ry var blevet fotograferet og interviewet til optagelse i Net-avisens lokalredaktion, tog vi i Tivoli.

Julemarked i TIVOLI   Julemarked i TIVOLI
     
Julemarked i TIVOLI   Julemarked i TIVOLI


Her havde vi god brug af vores ledsagekort, som gav gratis indgang for en ledsager, så vi 10 mand kom ind for 5 mands pris.

I Tivoli delte vi os i tre hold, og medbringende telefonlister på hinanden, gik vi rundt og nød de mange lys og al juleriet med boder og forlystelser.

Julemarked i TIVOLI   Julemarked i TIVOLI
     
Julemarked i TIVOLI   Julemarked i TIVOLI


Vi havde bestilt bord på Piratskibet i Tivolisøen. Her spiste vi en dejlig middag, og hørte om Kim og Jørgens tur i den vilde rutsjebane dæmonen. Jørgen var stadig lidt grøn i hovedet.

Efter spisning og Ulla og Susannes tur i den gamle rutsjebane, begyndte det at småregne, så da Susanne og Grethe havde smadret nogle tallerkner, vendte vi næsen hjemad, med en god en på "opleveren".

Tilbage til Arkiv 2008
h

Aktuelt

25. marts 2018

Kallerupvej-modellen

Magasinet er en beskrivelse af dagligdagen på Kallerupvej og den meget forskellige brug, der er af lokalerne og stedet.


7. februar 2018

"Når plejeboligen nærmer sig"

Dette hæfte giver gode råd fra pårørende ægtefæller - til ægtefæller og andre nære pårørende - til mennesker med en demenssygdom


7. februar 2018

"Kom i gang i god tid"

- gode råd til demensramte og deres pårørende - fra pårørende ægtefæller


Kallerupvej

Seniorhus Odense

Alzheimerforeningen

Alzheimer-avisen på Facebook

 
  www.alzheimer-avisen.dk - Kallerupvej 58 - 5230 Odense M - Tlf. 6619 4091
Email: kallerupvej58@gmail.com