Alzheimer avisen
 

Grethe's dimsejob i Munkebo

 

Grethe's dimsejob i Munkebo

1. december 2014

Skrevet af: Redaktionen
Fotos: John Larsen

Grethe's dimsejob i Munkebo

   
Tirsdag den 16. september var redaktionen på besøg hos firmaet SCHROLL i Munkebo.

Grethe Smidt, der har haft en demenssygdom i flere år, arbejder i et skånejob hos Trille og Torben Schroll, der ejer firmaet.
Se www.schroll-dk.com

Redaktionen ville med besøget sætte fokus på de muligheder, som demensramte kan have.

Efter en kort velkomst viste Grethe os rundt på fabrikken, der har specialiseret sig i at lave adaptere /kabelforskruninger til elmotorer, opsat i olieindustrien i eksplosionsfarlige områder. I Grethes terminologi "dimser".

Grethe's dimsejob i Munkebo

Grethe's dimsejob i Munkebo

Torben forklarede mere detaljeret om produktionen og om, hvor specialiseret og varieret den er. Af sikkerhedsgrunde, får firmaet SCHROLL besøg af en inspektør, som gennemgår kvalitets-håndbogen. Firmaet får derefter udstedt et ISO certifikat samt ATEX og IECEx Certifikater, som giver tilladelse til at producere disse produkter.  
    
Grethe demonstrerede, hvad hun laver, nemlig afgratning, stempling og forsendelse.
 
Grethe's dimsejob i Munkebo

Herefter blev vi alle inviteret til kaffe og flutes i kantinen. Her kunne vi nu stille en mængde af de spørgsmål, som vi havde forberedt. De blev alle besvaret med stor åbenhed og humor.

Efter at have arbejdet på Lindøværftet fik Torben Schroll næringsbrev i 1964 og begyndte som selvstændig med at reparere plæneklippere og påhængsmotorer. Det blev senere til produktion af mange forskellige adaptere/overgangsstykker, hvilket er fortsat de sidste ca. 20 år. Firmaet Schroll er nu så velkendte og etablerede, at de ikke behøver at betale store PR-penge, kunderne kommer selv til dem.

Fabrikken har, udover Torben og Trille, to ansatte, hvoraf Grethe har været ansat i 8 år i et skånejob. Der er aftalt 4 timers arbejdstid med kommunen. Grethe arbejder hver onsdag og det er både hun og værterne meget glade for.

Grethe's dimsejob i Munkebo   Grethe's dimsejob i Munkebo


Til spørgsmålet om, hvor længe Grethe havde været ansat, sagde Torben lunt og smilende "alt for længe". Han fortalte, at hun er en kæmpe hjælp i produktionen.
Man kan altid regne med hende og hun kommer gerne, når der er brug for en ekstra hånd ved hasteordrer.

Grethes arbejdsdag starter med kaffe og politiske diskussioner. Med Torben som arbejdsgiver og Grethe som tidligere tillidsmand, er de ofte politisk uenige, men de nyder begge at drille hinanden.

Efterhånden kender Grethe alle sine egne rutiner og funktioner, arbejdsdagen har en fast rytme, så der bliver ikke taget specielle hensyn til hende. De hjælper kun, når det en sjælden gang er nødvendigt.

Grethe's dimsejob i Munkebo

Vi fik også mulighed for at se familien hus og høre om Torben og Trilles store passion, veteranbiler. De har flere flotte modeller stående i en bygning på matriklen.
 
Det var en stor oplevelse at se Grethes arbejdsplads og mærke den positive ånd der hersker.  Vi var alle i godt humør i bussen på vej tilbage til Odense – stemningen på stedet smittede.

Det kunne være godt, hvis andre arbejdsgivere var så rummelige og fleksible, at en person med et demenshandicap kunne få et tilpasset job – med arbejdsglæde, trivsel og egen lønseddel.


Tilbage til Månedens tur i 2014

Tilbage til Arkiv 2014

Aktuelt

25. marts 2018

Kallerupvej-modellen

Magasinet er en beskrivelse af dagligdagen på Kallerupvej og den meget forskellige brug, der er af lokalerne og stedet.


7. februar 2018

"Når plejeboligen nærmer sig"

Dette hæfte giver gode råd fra pårørende ægtefæller - til ægtefæller og andre nære pårørende - til mennesker med en demenssygdom


7. februar 2018

"Kom i gang i god tid"

- gode råd til demensramte og deres pårørende - fra pårørende ægtefæller


Kallerupvej

Seniorhus Odense

Alzheimerforeningen

Alzheimer-avisen på Facebook

 
  www.alzheimer-avisen.dk - Kallerupvej 58 - 5230 Odense M - Tlf. 6619 4091
Email: kallerupvej58@gmail.com