Alzheimer avisen
 

I en dejlig have...

 

I en dejlig have...

9. september 2014

Skrevet af: John Larsen, Hanne Phelps og Christina Clasen.
Journaliststøtte: Ulla Thomsen
Fotos: John Larsen

I en dejlig have...


I forbindelse med Alzheimer-avisens tema om sansehaver tager vi på besøg hos Kirsten Suhr og hendes mand Jens Karl Flinker for at opleve deres nye hjem og tilhørende have i Børkop ved Vejle.

Redaktionen kørte fra Kallerupvej ved 9.30 tiden i Centrets bus. Som altid en køretur med drive i – vi kørte kun forkert en enkelt gang og ankom i god behold og fint humør. Vejret tegnede lovende med sol og kun få byger.

Nyt Hus og ny have – hvor var det spændende
Ved ankomsten til Børkop på denne augustdag blev vi modtaget af husets frue og Jens Karl samt Trunte, vores gode vovse på redaktionen. Vi blev vist rundt i deres nye hjem, som de flyttede ind i december 2013. De er meget glade for området og huset, også det store spisekøkken, som de bruger flittigt. John fra redaktionen var specielt optaget af det rummelige og ryddelige bryggers, da han nyder god plads og orden.

I en dejlig have...

Så blev vi ellers bænket ved et lækkert morgenbord og fik at vide at parret lige i dag ventede på fødslen af deres 8. barnebarn. VI SIGER STORT TILLYKKE – det blev en velskabt dreng.
Det var rart at møde Jens Karl, der var i fuld vigør med at servicere os og smøre sandwich, som vi skulle have, inden vi tog hjem.

Have – og naturvandring
Nu var det tid for havevandringen. Kirstens have er fuld af overraskelser, den er meget grøn og har masser af planter, både blomster, bl.a. flotte høstanemoner og træer, heriblandt et Kinesisk vandbærertræ og en troldhassel.

I en dejlig have...

Alt er plantet i grupper i haven, så vi hele tiden oplevede noget nyt, når vi går rundt. Noget af det første vi kom forbi var frugthaven med hasselnød, pære- og æbletræer, brombær- og hindbærbuske. Der var noget for alle sanser, både smag, duft og øjet – og vi var velkommen til at plukke frugten, hvis vi ville.

Efter havevandringen tog vi ad stisystemet bag haven ned forbi en lille sø og rundt på stierne. Det er dejligt at vandre i naturen og få mulighed for at snakke på kryds og tværs i gruppen.

I en dejlig have...

Vejen går til Kallerupvej

Før vores afsked og hjemrejse fik vi Jens Karls hjemmesmurte sandwich. Vi kunne vælge forskelligt drikkelse herunder også øl fra Prag, hvor parret ofte holder ferie.
Tiden går hurtigt i godt selskab, det var tid at bryde op - og så gik vejen tilbage til Kallerupvej i vanlig stil.
Redaktionen siger tusind tak for en god dag og en dejlig oplevelse – det bliver spændende at følge udviklingen i Kirstens nye sanse- og oplevelseshave.


Tilbage til Månedens tur i 2014

Tilbage til Arkiv 2014

Aktuelt

25. marts 2018

Kallerupvej-modellen

Magasinet er en beskrivelse af dagligdagen på Kallerupvej og den meget forskellige brug, der er af lokalerne og stedet.


7. februar 2018

"Når plejeboligen nærmer sig"

Dette hæfte giver gode råd fra pårørende ægtefæller - til ægtefæller og andre nære pårørende - til mennesker med en demenssygdom


7. februar 2018

"Kom i gang i god tid"

- gode råd til demensramte og deres pårørende - fra pårørende ægtefæller


Kallerupvej

Seniorhus Odense

Alzheimerforeningen

Alzheimer-avisen på Facebook

 
  www.alzheimer-avisen.dk - Kallerupvej 58 - 5230 Odense M - Tlf. 6619 4091
Email: kallerupvej58@gmail.com