Alzheimer avisen
 

Oplysning fra demensramte er vigtig

 

ODS-gruppen

3. marts 2014

Skrevet af: Kirsten Suhr
Fotos: Torben Olsen


Oplysning fra demensramte er vigtig

Kirsten Suhr   I artikelserien med temaet – ”Hvad kan give et ændret liv med demens værdi” - vil jeg i løbet af februar og marts 2014 fortælle om, hvad der giver mig værdi og indhold i mit ændrede liv.

Jeg håber at andre kan få inspiration og glæde af at læse om mine forskellige erfaringer.

Kallerupvej har en oplysnings gruppe – ODS gruppen - hvor demensramte oplyser om livet med demens til ligestillede og andre interesserede i det danske samfund.

Jeg er utrolig taknemlig over, at folk rundt i det danske land bl.a. gerne vil lytte til mine ord om det liv, det er, at leve med demens. Få lov til at ytre sine ønsker om, hvordan jeg gerne vil behandles osv. osv.

ODS-gruppen

Det er altid en stor glæde at være ude og også modtage mange gode spørgsmål, lige fra de nære ting til der, hvor livet skal have en ende.
Jeg ser min mission med livet på den måde, at når skæbnen har valgt at jeg desværre ikke kan være på arbejdsmarkedet, er det godt at kunne være med til kunne gøre en forskel, ved at tage ud og oplyse.

Jeg håber, også jeg kan være med til at være banebrydende indenfor de tabuer, der er i forhold til demente og de fordomme, som der desværre også findes. Ja selv, om vi er demente, har vi hver især mange ”talenter” at gøre med i stedet.

Men mange ser ej de vanskeligheder, som der er ved at leve med demens og de konsekvenser, som der er.

ODS-gruppen

Jeg har taget en del beslutninger i mit nuværende liv, da jeg ser mig selv som en person, som fungerer godt på en del områder, så derfor føler jeg også et ansvar for, at jeg tager del i mit eget liv, ved at træffe evt. beslutninger om mit fremtidige liv.

Jeg fortæller, når jeg er ude og holde oplæg, at jeg har valgt det sted, hvor jeg gerne vil ende mine dage, hvis det ej er muligt at være hjemme hos min kære mand. Jeg mener, det er bedre at have kvalitet end kvantitet. Her mener jeg, at det kan være aktuelt, at jeg skal bo på et plejecenter, som jeg i dag selv har sat navn på, hvor skal være.

Jeg kan godt lide at komme ud til folk, som gerne vil sætte tid af til at høre på vores oplysningsgruppe. Vi er ca. 3 til 4 ude ad gangen og fortæller hver især om vores liv. Der er rart, at Ulla er tovholder for gruppen, og kan redegøre for den faglige del.

Har i lyst til at høre mere så ring til Ulla Thomsen 66 19 40 91.- Vi kommer gerne.

ODS-gruppen

Tilbage til Livet med demens

Tilbage til Alzheimer-avisen 2014

 

 

Aktuelt

25. marts 2018

Kallerupvej-modellen

Magasinet er en beskrivelse af dagligdagen på Kallerupvej og den meget forskellige brug, der er af lokalerne og stedet.


7. februar 2018

"Når plejeboligen nærmer sig"

Dette hæfte giver gode råd fra pårørende ægtefæller - til ægtefæller og andre nære pårørende - til mennesker med en demenssygdom


7. februar 2018

"Kom i gang i god tid"

- gode råd til demensramte og deres pårørende - fra pårørende ægtefæller


Kallerupvej

Seniorhus Odense

Alzheimerforeningen

Alzheimer-avisen på Facebook

 
  www.alzheimer-avisen.dk - Kallerupvej 58 - 5230 Odense M - Tlf. 6619 4091
Email: kallerupvej58@gmail.com