Alzheimer avisen
 

Læringsstile

 

Læringsstile

20. februar 2014

Skrevet af: Kirsten Suhr
Fotos: Torben Olsen


Hvad kan give et ændret liv
med demens værdi


Kirsten Suhr   I artikelserien med temaet – ”Hvad kan give et ændret liv med demens værdi” - vil jeg i løbet af februar og marts 2014 fortælle om, hvad der giver mig værdi og indhold i mit ændrede liv.

Jeg håber at andre kan få inspiration og glæde af at læse om mine forskellige erfaringer.

I vil kunne læse om mine erfaringer med at arbejde med læringsstile og om det at bruge velfærdsteknologi. Jeg vil fortælle om min deltagelse i netavisredaktionen, at være med i oplysningsgruppen, hvor vi fortæller om livet med demens set fra os, der har demens.

 – Jeg har glæde af at bruge mine hænder kreativt, og beskriver mine erfaringer i arbejdet med folderen ”Præstens rolle” og oplevelser med at være  i en ægtepar-gruppe sammen med min ægtefælle.

I er velkommen til at maile jeres kommentarer, tanker og erfaringer til mig og redaktionen på: kallerupvej58@gmail.com.

Læringsstile
Billedet af læringsstilsmodellen kan ses i fuld størrelse ved at klikke på det.

Hvad giver det mig at arbejde med læringsstil
Siden efteråret 2010 har vi på Kallerupvej arbejdet med et projekt om demens og læringsstil.

Vi er 5, der har demens, som har arbejdet sammen med Svend Erik Smidt, der er læringsstilsekspert (har lavet læringsstilsmodellen), Steen Kabel, der er journalist og med Jenny og Ulla som er hhv. projektmedarbejder og leder i projektet.

Jeg mindes, da vi startede på projektet med læringsstile, hvor forskrækket jeg blev, da virkeligheden gik op for mig, at mine funktioner var så radikalt ændrede.

Jeg, som før kunne arbejde i rum fyldt med børn (var pædagog i en børnehave) og have overblikket og samtidigt bl.a. kunne lave månedsplaner til forældre og andet skriv. Og så til - at nu skal der være fuldstændig ro, ingen baggrundsmusik, ingen snak, ingen som lige kommer og spørger om et hurtigt svar – for, ja, så er mit arbejde svært at hente hjem fra den ”skadede” hjerne.

Men glæden er også at læringsstile har været med til at åbne nye døre, jeg er bevidst om, hvordan jeg gerne vil mødes af bl.a. de professionelle. Jeg skal gerne i dag lige finde ud af, ”Hvem er det, jeg skal være sammen med, altså lige en enkelt kop kaffe, og ”small talk”, og så er jeg klar til mødet/arbejdet”.

Jeg kan i dag ikke læse bøger, eller noget med meget tekst. Eller rettere det vil sige, jeg kan godt læse, men ikke huske hvad jeg læser, så derfor er min læringsstil blevet mere auditiv og kinæstetisk (mere noget med at røre og agere fysisk), i stedet for at være visuel.

Det er ej så slemt endda, når bare jeg tilegner mig det. Det gøres bl.a. ved at høre lydbøger. Jeg er blevet medlem af Nota, hvor jeg gratis får tilsendt lydbøger efter eget valg.

Jeg lærer også ved at bruge min computer, hvor jeg har fået undervisning inde på CSV i Vejle. Det har jeg haft meget stor glæde af – også med en projektor stående foran mig.

Jeg har den vision, at jeg skal have udarbejdet en billedbog med tekst til hvert af mine snart efterhånden 8 børnebørn. Jeg vil gerne vise dem, hvem jeg er og har været, så derfor er computeren et rigtig godt redskab i forhold til min læringsstil.

Dette er bare et uddrag af min læringsstil. Det kan uddybes meget mere, og der er endnu mere, som hører dertil – se billederne fra min læringsprofil.

For øvrigt er vi en homogen gruppe, som mødes og giver ud af vores erfaringer både til hinanden, men også ud til andre faggrupper, som også er ved at have interesse for dette koncept.

 
Kirsten Suhr - Læringsstile
Billedet af Kirstens læringsstile kan ses i
fuld størrelse ved at klikke på det.


Ret beset er der vist ikke andre demente, som på verdensplan har arbejdet med læringsstil på denne måde, som vi gør ude på Kallerupvej.

 

Tilbage til Livet med demens

Tilbage til Alzheimer-avisen 2014

 

 

Aktuelt

25. marts 2018

Kallerupvej-modellen

Magasinet er en beskrivelse af dagligdagen på Kallerupvej og den meget forskellige brug, der er af lokalerne og stedet.


7. februar 2018

"Når plejeboligen nærmer sig"

Dette hæfte giver gode råd fra pårørende ægtefæller - til ægtefæller og andre nære pårørende - til mennesker med en demenssygdom


7. februar 2018

"Kom i gang i god tid"

- gode råd til demensramte og deres pårørende - fra pårørende ægtefæller


Kallerupvej

Seniorhus Odense

Alzheimerforeningen

Alzheimer-avisen på Facebook

 
  www.alzheimer-avisen.dk - Kallerupvej 58 - 5230 Odense M - Tlf. 6619 4091
Email: kallerupvej58@gmail.com