Alzheimer avisen
 

Alzheimer-avisen i luften

 

3. juni 2008
Skrevet af: Ulla Thomsen


Så er Alzheimer-avisen i luften
 

Ulla Thomsen   Alzheimer-avisen er den første landsdækkende netavis målrettet demensramte, deres familier og netværk. Det unikke ved avisen er, at den er produceret af demensramte rundt i Danmark - med støtte af frivillige og faglige ressourcepersoner.


Odense-redaktionen og de øvrige lokalredaktioner ser frem til at udvikle avisen til gavn for demensramte og deres familier i indland og på sigt også i udlandet. Netavisen vil fortælle om og debattere yngre og tidligt demensramtes livsvilkår. Vi vil oplyse og videregive erfaringer om støtte og hjælpemidler til yngre og tidligt demensramte og bringe nyt fra demensramte i lokalområderne.

Netavisen skal være et talerør for yngre og tidligt demensramte. Vi håber, at mange fagpersoner, politikere og almindelige mennesker i ind- og udland vil læse netavisen.

Det er vores ønske, at netavisen bliver interaktiv. Så har du emner, du gerne vil have belyst eller spørgsmål og kommentarer, så skriv til os – du er med til at skabe et aktuelt indhold.
Det er vores mål at bringe mindst én ny artikel hver måned.

Kim Gommesen   "Jeg har Alzheimers, og jeg vil bruges", siger Kim Gommesen, der er 48 år og fik stillet diagnosen Alzheimers i 2004.
"I denne Netavis har jeg et ønske om, at vi kan dele erfaringer om livet med demens.

Jeg løber tit ind i barrierer og uvidenhed. Når omverdenen hører ordet Alzheimer, ser de ofte en gammel person, der ikke er i stand til at tage vare på sig selv.

Der er behov for oplysning, og det er vigtigt at gøre politikerne opmærksomme på, at vi har ressourcer, selv om vi har fået en demenssygdom. Får vi den rette støtte og hjælp, kan vi fungere meget længere selvstændigt.

Jeg regner med, at avisen gradvist bliver kendt og brugt, men ting tager tid, og det er de små skridt der tæller. Det er vigtigt, at vi kommer på kommuner og ministeriers hjemmesider".

Efterspørgslen på oplysning og støtte til demensramte om livet med demens er steget markant. Ønskerne er mangeartede, og behovet for viden om det gode liv med demens er fortsat stigende. - "Hvordan kan jeg selv være med til at træne og styrke min hjerne og energi", var et af spørgsmålene på de seminarer, der blev afholdt af Den landsdækkende TænkeTank for yngre og tidligt demensramte i 2006 og 2007.


Blandt deltagerne var det også et ønske at få en landsdækkende netavis, hvor de selv fortæller, hvordan hverdagen klares, når demens bliver en del af livet. I avisen kan vanskelige beslutninger tages op generelt, og demensramte kan give hinanden ny inspiration og støtte.

"Som fagperson ser jeg frem til at arbejde med denne Netavis og herigennem få mere viden om demensramte og deres familiers livssituation.

Der er behov for, at demensramte kan fortælle om og dele erfaringer og tanker fra deres hverdagsliv. Det er godt, at demensramtes individuelle muligheder synliggøres trods en ændret formåen og svære stunder.

Via Netavisen håber jeg, der åbnes for debat og dialog - for samarbejde og idéudvikling mellem demensramte, fagfolk og politikere.

Der er brug for, at de, der tager de politiske beslutninger, ved dette. - Derfor denne avis".

Tilbage til Arkiv 2008
h

Aktuelt

25. marts 2018

Kallerupvej-modellen

Magasinet er en beskrivelse af dagligdagen på Kallerupvej og den meget forskellige brug, der er af lokalerne og stedet.


7. februar 2018

"Når plejeboligen nærmer sig"

Dette hæfte giver gode råd fra pårørende ægtefæller - til ægtefæller og andre nære pårørende - til mennesker med en demenssygdom


7. februar 2018

"Kom i gang i god tid"

- gode råd til demensramte og deres pårørende - fra pårørende ægtefæller


Kallerupvej

Seniorhus Odense

Alzheimerforeningen

Alzheimer-avisen på Facebook

 
  www.alzheimer-avisen.dk - Kallerupvej 58 - 5230 Odense M - Tlf. 6619 4091
Email: kallerupvej58@gmail.com