Alzheimer avisen
 

Søren Rabenhøj

 
Søren Rabenhøj        


22. oktober 2013

Skrevet af: Søren Rabenhøj

FABEL-gruppen


FABEL-gruppen er oprindelig flere ægtepar fra Fangel-Bellinge-området, som har fundet sammen i en gruppe, der tager på udflugter sammen. Fælles for dem er, at den ene ægtefælle har en demenssygdom – og at de alle gerne vil være aktive sammen med andre mennesker.

Idéen til gruppen opstod på Kallerupvejs 10 års jubilæumsfest, hvor ægteparrene kom til at snakke om, at det kunne være sjovt og gøre noget sammen. Og i samarbejde med Centret og Odense Kommune fik de etableret gruppen kort tid efter.

Det har sådan set været meget simpelt at få det i gang. Vi har ikke forening med vedtægter, generalforsamlinger og kontingent. Vi er bare nogle ægtepar som aftaler at mødes ca. én gang måneden. Turene fastlægger vi for et halvt år ad gangen, i øvrigt over en kop kaffe på skift hos hinanden.  Det er meget simpelt og alle kan være med, siger Søren Rabenhøj, som er én af initiativtagerne.

Det er dejligt, at vi kan tage på disse ture, hvor vi får vandret en del og samtidig kan snakke med hinanden. På den måde får vi også noget motion.

Det geniale ved denne måde at organisere sig på er, at det ikke kræver noget som helst andet, end at man tager initiativ til det. Det kræver ingen lokaler. Ingen økonomi. Og ikke en masse mødeaktivitet. Når den halvårlige plan er fastlagt mangler der kun, at Søren sender en e-mail rundt med de praktiske oplysninger om tid, mødested, transport og lidt orientering om det område, der skal besøges. Mere arbejde kræver det ikke. Der er ingen  tilmelding, man kommer, hvis man har tid og lyst.

Vi har alle utrolig meget glæde af det sociale fællesskab, der er i gruppen.

Her kan vi slappe af og være os selv. Her behøver vi ikke at skjule noget, og så går det meget bedre med at snakke sammen på en helt afslappet måde. Den uformelle organisering er medvirkende til, at alle er åbne og positive, når vi er af sted. Der er en stor forståelse for, at der skal være plads til alle i gruppen, og når vi er på tur, venter vi altid på hinanden ligesom vi giver hinanden en hjælpende hånd, når der er behov for det.

Det giver os et socialt fællesskab, som vi også har glæde af i det daglige og hvor vi i stigende grad besøger hinanden spontant og eksempelvis spiser frokost eller middag sammen. Vi har i maj 2013 haft vores første forlængede weekend sammen på en bondegårdsferie og det var en særdeles dejlig og positiv oplevelse for os alle og som vi gerne gentager. Vi var enige om, at det ikke behøver at vare så længe, inden vi gør det igen.

Klik på PDF-logoet og få en printvenlig version:

Søren Rabenhøj: FABEL-gruppen


Tilbage til VALG 2013

Aktuelt

25. marts 2018

Kallerupvej-modellen

Magasinet er en beskrivelse af dagligdagen på Kallerupvej og den meget forskellige brug, der er af lokalerne og stedet.


7. februar 2018

"Når plejeboligen nærmer sig"

Dette hæfte giver gode råd fra pårørende ægtefæller - til ægtefæller og andre nære pårørende - til mennesker med en demenssygdom


7. februar 2018

"Kom i gang i god tid"

- gode råd til demensramte og deres pårørende - fra pårørende ægtefæller


Kallerupvej

Seniorhus Odense

Alzheimerforeningen

Alzheimer-avisen på Facebook

 
  www.alzheimer-avisen.dk - Kallerupvej 58 - 5230 Odense M - Tlf. 6619 4091
Email: kallerupvej58@gmail.com