Alzheimer avisen
 

Synlig frustration

 

Synlig frustration

9. september 2013

Skrevet af: Grethe Smidt
Fotos: Redaktionen


Synlig frustration


Ordet ”FRUSTRATION” er latin og udspringer af ”frustra”, som betyder forgæves, og som er den psykiske tilstand, der følger, når et ønske ikke bliver opfyldt, en plan ikke realiseret eller et behov ikke tilfredsstillet.

Frustrationen kan så blive til kaos, når man ikke kan hitte ud af noget som helst.
Ja, kaos, når der ikke mere er nogen som helst sammenhæng i systemet, når der intet forudsigeligt er tilstede.

Så kaos er den rigtige beskrivelse af mit liv uden kørselsordninger, jeg kan hitte ud af.
Kaos, som især er forstærket af, at jeg i årevis havde en ordning, jeg kunne hitte ud af og som - med én for os - rimelig selvbetaling, dækkede de behov jeg - ”som alle andre mennesker” – har, for at kunne komme ud i den verden, jeg desværre ikke mere selv kan køre ud i.
 
Ja frustrationen bliver endog større af, at jeg nu desværre bliver bekræftet i min sygdoms omfang, når jeg må forholde mig til, at jeg desværre ikke kan rumme at hitte ud af den ordning, kommunen nu mener, jeg kan hitte ud af, hvor de så end lige har fundet den vurdering?

Alle de fagfolk, jeg har været udsat for, har beskrevet, vurderet at min skade er af en sådan art, at jeg desværre ikke kan rumme sådan en ordning, så det forstærker frustrationen, og er måske med til yderligere at begrænse min kunnen, da en meget stor del af mit livs indhold og hverdag efter min sygdom er opstået af en medfødt stædighed og en udholdenhed og ønsket om at klare så meget som muligt selv eller med så lidt hjælp som muligt.

Jeg drømmer om, at fremtiden vil bringe faglig forståelse og dermed politisk handling til at se langsigtet på, hvad ”det gode liv” skal indeholde også for mig og mine, altså os, der ikke har en synlig sygdom, et synligt handicap som f.eks. manglende ben o.s.v., som ofte hjælper dem med at få en bil, som de så i øvrigt kan bruge til al kørsel, både for dem, der stadig har et job, men også for dem, som ikke mere har et job.

Så i min frustration er jeg nu nået til, at jeg vil forslå regeringen, kommunerne o.s.v, at vi alle skal behandles ens! Altså lige dårligt. Så jeg foreslår, at alle handicappede får frakendt alt, hvad de har af hjælp til biler og diverse og så får en ordning, som den jeg har fået.
Som er ca. 100 kørsler! om året til et af kommunen bestemt sted, som skal forudbestilles i go’ tid, så du skal vide, hvornår du vil ud og hjem.

Jeg ved ikke, om det gi’r besparelser, eller flere af os ender i frustration, men det vil da i så fald gi’ en ligestilling, til lige elendige vilkår for både dem med fysiske og os med andre handicap, som f.eks. demens.


Tilbage til Arkiv 2013

Aktuelt

25. marts 2018

Kallerupvej-modellen

Magasinet er en beskrivelse af dagligdagen på Kallerupvej og den meget forskellige brug, der er af lokalerne og stedet.


7. februar 2018

"Når plejeboligen nærmer sig"

Dette hæfte giver gode råd fra pårørende ægtefæller - til ægtefæller og andre nære pårørende - til mennesker med en demenssygdom


7. februar 2018

"Kom i gang i god tid"

- gode råd til demensramte og deres pårørende - fra pårørende ægtefæller


Kallerupvej

Seniorhus Odense

Alzheimerforeningen

Alzheimer-avisen på Facebook

 
  www.alzheimer-avisen.dk - Kallerupvej 58 - 5230 Odense M - Tlf. 6619 4091
Email: kallerupvej58@gmail.com