Alzheimer avisen
 

FABEL-gruppens weekendtur til Horne Land

 

FABEL-gruppens weekendtur til Horne Land

28. maj 2013

Redigeret af: Søren Rabenhøj
Fotos: Søren Rabenhøj


FABEL-gruppens weekendtur

til Horne Land
den 24.-26. maj 2013

Deltagere: Rita og Elmo, Ebba og Gunnar, Marguerite og Torben samt Lise og Søren.
Fredag aften besøgte Lis og Jørgen os og deltog i spisning og hygge.

FABEL-gruppen rykker fredag eftermiddag ind på Lundsgaard, der ligger som nærmeste nabo til Horne Kirke, der er den eneste Rundkirke på Fyn.
Værten er særdeles hjælpsom og fleksibel, så vi får hurtigt ændret rumfordelingen, så vi kan være sammen i en lejlighed med to værelser samt to værelser lige ved siden af. Det betyder, at vi kan indtage alle måltider i den store stue, hvor der straks bliver sat ekstra plader i bordet, med plads til 10 personer.

Det er en rigtig god start, med højt humør og stor glæde over at se hinanden i så rare omgivelser. Det er en gammel slægtsgård, der er ombygget på en meget stemningsfuld måde, og det passer os alle rigtig godt.

FABEL-gruppens weekendtur til Horne Land

Efter lidt koldt at drikke bliver der sendt et indkøbshold i byen efter aftensmad og lidt supplerende drikkevarer. Stemningen er bare helt i top, mens vi går og laver maden og får snakket på kryds og tværs. Gunnar bliver den første aften udnævnt til ”Chefkok” og klarer det med bravour, med velvillig assistance fra mange hjælpende ånder. Lis og Jørgen kommer efter aftale og deltager i spisningen – aller venligst medbringende rødvin til os alle. Inden vi får set os om er det blevet sent på aftenen og vi må sige farvel til Lis og Jørgen.

Selv opvasken klares i en ruf. Pigerne går i seng og mændene klarer lige verdenssituationen over en god nat pilsner.

FABEL-gruppens weekendtur til Horne Land

Næste morgen kører indkøbsholdet ned i byen og kommer tilbage med komplet morgenmad. Lækre rundstykker. Det tager lang tid med dejlig stemning, mens vi samtidig venter på opklaring i regnvejret. Til sidst kommer regntøjet på, og vi går op og ser på den smukke og interessante rundkirke og med et stort mausoleum tilhørende Bille-Brahe slægten.


FABEL-gruppens weekendtur til Horne Land

Købmanden leverer mod betaling smurte håndmadder, der indtages under megen snak og mange vitser – samt lidt øl og brændevin. Bare rigtig dejligt.

Nu bliver der indbygget tid til en lille eftermiddags-lur, der heldigvis varer så længe, at det er opholdsvejr inden vi tager på en ny lille lokal gåtur. Vi skal lige forbi købmanden for at købe ind til aftensmaden og nyder ellers de utrolig mange smukke blomster og syrenhække. Stilheden brydes stort set kun af koret af fugle stemmer.


Aftensmaden forberedes som en leg, nu med Torben som ”Chefkok”. Og sandelig går snakken igen til sent på aftenen.


Efter lækre rundstykker næste morgen er det opbrudstid, med pakning og let rengøring. Vi forlader dette rigtig dejlige sted ved 10-tiden og kører ned til vandet og går en tur omkring Dyreborg havn. Der er utrolig smukt og stille, så det er kun vores egen snak der ind imellem larmer lidt.


FABEL-gruppens weekendtur til Horne Land

Der er herefter kun en kort køretur til Fåborg. Vi parkerer ved havnen og går op i den smukke gamle bykerne. Dejligt solskinsvejr og fremragende mad på torvet giver den aller bedste afslutning på en skøn weekend. Og traditionen tro skal vi lige have en lang afskeds snak ved bilerne, inden vi kører tilbage til vores respektive hjem.


En utrolig dejlig tur på et meget charmerende sted. Det kan vi godt finde på at gentage.
 
Se alle billederne fra turen.

Klik på kameraet.

 

FABEL-gruppens weekendtur til Horne Land


Tilbage til Arkiv 2013

Aktuelt

25. marts 2018

Kallerupvej-modellen

Magasinet er en beskrivelse af dagligdagen på Kallerupvej og den meget forskellige brug, der er af lokalerne og stedet.


7. februar 2018

"Når plejeboligen nærmer sig"

Dette hæfte giver gode råd fra pårørende ægtefæller - til ægtefæller og andre nære pårørende - til mennesker med en demenssygdom


7. februar 2018

"Kom i gang i god tid"

- gode råd til demensramte og deres pårørende - fra pårørende ægtefæller


Kallerupvej

Seniorhus Odense

Alzheimerforeningen

Alzheimer-avisen på Facebook

 
  www.alzheimer-avisen.dk - Kallerupvej 58 - 5230 Odense M - Tlf. 6619 4091
Email: kallerupvej58@gmail.com