Alzheimer avisen
 

Hvordan er det gået, da jeg flyttede

 

20. februar 2009
Skrevet af: Lars Bernhard (demensramt/talsmand)

Hvordan er det gået, da jeg flyttede
og lidt nyt fra Egehuset


Jeg vil starte med at fortælle, at jeg er flyttet fra huset i Lundby. Det sidste års tid har jeg ikke rigtig kunne passe huset og haven, som jeg gerne ville. Det blev efterhånden for meget og jeg syntes ikke, at jeg kunne læsse mere over på Laila, hun har jo også mig at tage vare på og har som sådan nok at gøre. Huset blev solgt i oktober måned og vi flyttede til en helt vidunderlig lejlighed i Præstø med udsigt over Præstø Fjord. Det med at flytte er en ordentlig portion, jeg syntes jeg blev helt rundt på gulvet, men Lailas to store sønner og div. venner var utrolige til at hjælpe os. Jeg syntes det var meget svært, at det ikke var mig, der tog de forskellige beslutninger og var i stand til at udfylde div. attester og skemaer, men så er det jo rart at have Laila, hun klarede det hele perfekt.

Nu er der faldet ro på og jeg er begyndt at gå nogle dejlige ture ved fjorden og havnen med min hund, det nyder jeg i fulde drag.

I Egehuset,
der er et kommunalt tilbud for hjemmeboende demente borgere i Vordingborg kommune, er der også sket en masse, vi er 4-5 stykker fra Yngre Demente, der har fået lov til at komme der i hverdagen, enkelte hver dag og andre 2 dage om ugen, det er rigtig dejligt.

Der er også blevet arrangeret en kørselsordning for os, det er jo helt fantastisk.

I øjeblikket er vi ved at etablere et atelier, så de der har lyst, har mulighed for at udtrykke sig med farver og pensler og til foråret og sommer er der jo haven, som nogle har stor glæde at rode rundt i.

I april måned har Yngre Demente arrangeret en mini-ferie i 3 dage kun for demente, det bliver i Marielyst, vi har et par hjælpere med, det plejer at være fantastisk sjovt og hyggeligt.

Til sommer tager både de demente og deres pårørende til Marielyst, det er 5. år at alle tager af sted og det er også utroligt hyggeligt og det er jo dejligt, at også de pårørende kan være sammen.
 

Tilbage til Arkiv 2009
h

Aktuelt

25. marts 2018

Kallerupvej-modellen

Magasinet er en beskrivelse af dagligdagen på Kallerupvej og den meget forskellige brug, der er af lokalerne og stedet.


7. februar 2018

"Når plejeboligen nærmer sig"

Dette hæfte giver gode råd fra pårørende ægtefæller - til ægtefæller og andre nære pårørende - til mennesker med en demenssygdom


7. februar 2018

"Kom i gang i god tid"

- gode råd til demensramte og deres pårørende - fra pårørende ægtefæller


Kallerupvej

Seniorhus Odense

Alzheimerforeningen

Alzheimer-avisen på Facebook

 
  www.alzheimer-avisen.dk - Kallerupvej 58 - 5230 Odense M - Tlf. 6619 4091
Email: kallerupvej58@gmail.com