Alzheimer avisen
 

DSB ledsagerordning med ledsagekort

 

DSB ledsagerordning med ledsagerkort

13. januar 2009

Skrevet af: Gerda Hansen

DSB ledsagerordning med ledsagekort

 
Der gik flere år fra mit demenshandicap blev konstateret, til jeg blev opmærksom på denne ordning.

Gennem Alzheimer-avisen fik jeg mail-kontakt med en af avisens læsere fra Sydsjælland, og det var ham der fortalte mig om ordningen.


Så en af ideerne med, at vi demensramte gennem Alzheimer-avisen kan dele erfaringer med hinanden på tværs af landsdelene, det er lykkedes med dette eksempel.


Jeg har nu fået et DSB ledsagerkort.


Jeg er meget glad for mit kort, især da det giver gratis adgang for en ledsager til flere teatre, museer og forlystelsesparker. Det giver også gratis togrejse for en ledsager, eller halv pris for hver af os, og halv pris for mig, når jeg rejser alene, hvilket er det samme, som jeg giver for en pensionistbillet. Den største fordel er, at jeg nu kan købe et 10-turs-klippekort til halv pris, det findes ikke til pensionist billet. Det er en fordel for mig, der ofte rejser den samme strækning, at jeg så ikke skal købe billet hver gang.
 
En stor gevinst med kortet er den gratis adgang mange steder for en ledsager. Jeg kan f.eks. lide at gå i opera, det er bare lidt ærgerligt altid at gå alene. Nu var det nemmere at få "lokket" min datter med, når hun fik billetten gratis, hun er ellers ikke til opera. - Og minsandten om ikke hun blev grebet af det, så nu har vi planlagt flere operaforestillinger. Jeg har også lige købt billetter, (den til min datter er gratis), til "The Lord of the Rings" i DR’s nye Koncerthus.
 
DSB-ledsagerkort kan søges af alle, der får førtidspension med invaliditetsydelse.
Det udstedes gennem Danske Handicaporganisationer, DH's Brugerservice, Tlf. 36 75 17 77, service@handicap.dk , der sender ansøgningsskema og liste over de steder, der gives gratis billet for ledsager. Det koster 100 kr. for to år ad gangen. Man kan også finde oplysningerne på nettet:
Klik her.
 
Personligt er jeg skuffet over, at demenskoordinatoren ikke har informeret mig om dette. Selv om det ikke er en kommunal ordning, så burde hun og handicapafdelingen have tænkt på det, især da jeg for nylig, netop gennem dem, havde ansøgt om tilskud til togrejse, men fået afslag. Jeg har nu informeret demenskoordinatoren i min kommune. Jeg håber, at de i andre kommuner har fortalt yngre demensramte om dette DSB tilbud.

Gerda Hansen

Tilbage til Arkiv 2009
h

Aktuelt

25. marts 2018

Kallerupvej-modellen

Magasinet er en beskrivelse af dagligdagen på Kallerupvej og den meget forskellige brug, der er af lokalerne og stedet.


7. februar 2018

"Når plejeboligen nærmer sig"

Dette hæfte giver gode råd fra pårørende ægtefæller - til ægtefæller og andre nære pårørende - til mennesker med en demenssygdom


7. februar 2018

"Kom i gang i god tid"

- gode råd til demensramte og deres pårørende - fra pårørende ægtefæller


Kallerupvej

Seniorhus Odense

Alzheimerforeningen

Alzheimer-avisen på Facebook

 
  www.alzheimer-avisen.dk - Kallerupvej 58 - 5230 Odense M - Tlf. 6619 4091
Email: kallerupvej58@gmail.com