Alzheimer avisen
 

Et nyt pust til hverdagen

 

27. august 2010

Skrevet af: Gymnastikpigerne
Fotos: Gymnastikpigerne

 

Et nyt pust til hverdagen

 

Luften var tyk af grin og drillende kommentar, da pigerne fra gymnastikholdet "Sjov motion" igen mødte hinanden efter en skøn weekend-tur til Bogense.

Gymnastikholdet havde her i efteråret arrangeret en weekend tur til Bogense.
Der var 11 gymnastikpiger, der havde meldt sig til turen og alle var enige om, at det var en stor succes, hvilket jo, for den største del kan tilskrives, "ildsjælen" Ulla Thomsen (fra Rådgivnings- og Kontaktcenteret, Kallerupvej i Odense), for at have støttet projektet økonomisk.

Turen var nøje arrangeret og tilrettelagt med en af pigerne som tovholder, så alle følte sig tilpasse. De dejlige rammer i de to huse i Bogense, gjorde det muligt for os ”bare at trække stikket helt ud” og nyde at være sammen, få grint og ikke mindst få snakket, fortæller holdet.

På turen var der arrangeret forskellige arrangementer. Der blev malet billeder, sunget sange, shoppet i Bogenes handelsby, spist det dejligste og største stjerneskud på Juuls café og snakket om alt muligt imellem himmel og jord.

Nyt pust til hverdagen

Gruppen havde fået arrangeret Guldbageren i Bogense til at sponsorere dejlig morgenmad til alle. Dette var et dejligt tiltag, som alle nød med velbehag.
Palm kartofler lå heller ikke på den lade side, da der skulle deles sponsorater ud.

Weekenden var tilrettelagt, så alle skulle komme med lidt til fællesskabet, nogen havde bagt lagkager, lavet aftensmad, mens andre havde med, så der bare kunne hygges.

Nyt pust til hverdagen

At være en del af et fællesskab betyder meget for dem alle. De er gode til at vise deres førelser og empati over for hinanden, dette vises eksempelvis igennem en "lille leg", der blev arrangeret på turen, her skulle alle sende et brev til hinanden og fortælle, hvad de havde på hjertet. Det blev til nogle meningsfulde breve, der rummede mange følelser og accepten af, at være en del af gruppen, betød meget for alle.

Nyt pust til hverdagen

Ved det hyggelige kaffebord var der en dejlig stemning af frisind, fællesskab og loyalitet, men der var også en anden virkelighed, den virkelighed, der havde ført os sammen, nemlig demenssygdommen og som en af pigerne afslutningsvis sagde: "Jeg har haft en pragtfuld tur, man da jeg kom hjem igen, gik det op for mig, hvor syg min mand i virkeligheden er.

Med disse ord kan man kun glæde sig over, at piger fra "Sjov motion" også får et pusterum i deres hverdag og håbe på, at denne store succes vil gentage sig og andre vil lave lignede arrangementer.


Tilbage til Arkiv 2010

Aktuelt

25. marts 2018

Kallerupvej-modellen

Magasinet er en beskrivelse af dagligdagen på Kallerupvej og den meget forskellige brug, der er af lokalerne og stedet.


7. februar 2018

"Når plejeboligen nærmer sig"

Dette hæfte giver gode råd fra pårørende ægtefæller - til ægtefæller og andre nære pårørende - til mennesker med en demenssygdom


7. februar 2018

"Kom i gang i god tid"

- gode råd til demensramte og deres pårørende - fra pårørende ægtefæller


Kallerupvej

Seniorhus Odense

Alzheimerforeningen

Alzheimer-avisen på Facebook

 
  www.alzheimer-avisen.dk - Kallerupvej 58 - 5230 Odense M - Tlf. 6619 4091
Email: kallerupvej58@gmail.com