Alzheimer avisen
 

Livshistorie vinkler

 

Klip fra Kirstens livshistorie

9. juli 2010

Skrevet af: Kirsten Suhr / Journaliststøtte Susanne Löwentein
Fotos: Redaktionen

 

Livshistorie vinkler

 

Jeg er ved at skrive min livshistorie. Jeg føler det er en slags terapi for mig selv, at være med til at skrive min egen livshistorie. Det er rart at få sat ord på ens liv gennem tiden, men også mentalt hårdt, da det giver stof til eftertanke.

Jeg er nu i en fase, hvor jeg bevæger mig fra glæde i mit liv, til spørgsmålet, hvorfor var det sådan. Jeg tror det er godt, jeg får sat noget på skrift, så jeg på en måde kan få lagt en slags låg på, ved at meddelagtiggøre det for andre, at mit liv ikke kun har været en dans på roser.

Jeg er bevidst om, at der er ganske få, som går gennem livet uden problemstillinger. Jeg håber min livshistorie kan være til glæde, både for mig selv, men så sandelig også mine nærmeste, og jeg tænker også, det vil være godt for sociale plejere, jeg sandsynligvis kommer i hænderne på.

Ens egen livshistorie
Ved at lave livshistorie tidligt i forløbet, kan man selv være med til at forme og modulere ens livshistorie, og man kan også selv være med til at styre, hvem der skal have indsigt i den. Jeg vil gerne fortælle og viderebringe min livshistorie til venner, familie og personale, så de kan forstå den person, jeg er, ud fra forskellige temaer: Hvem er jeg - Barndom – Ungdomsårene - Voksenlivet.

Det har stor betydning, hvem man laver livshistorie sammen med, det skal være en, der tager sig tid til at lytte, og som kan støtte en i fortællingen, ved at stille nogle uddybende spørgsmål.

Fortællingen kan også understøttes af familie, som kan give betydelige oplysninger og input i forhold til de forskellige temaer. En livshistorie kan ikke skrives fra den ene dag til den anden, det er en proces over en længere periode.

Livshistorie som multimedie
Man kan lave livshistorien som multimedieportræt, hvor man kan indtale sin historie, lægge sin yndlingsmusik ind, og scanne sine fotos i computeren, og ved hjælp af programmer som Movie Maker eller Co-MasterTM kan man bearbejde materialet til en ”film”, som man kan få lagt over på en cd/dvd eller lagt på internettet, så man kan dele den med andre.
 
Se Århus Kommune:
Klip fra Kirstens livshistorie, lavet i Movie Maker


Læs mere om:
1. Demenscaféen er vores redning
2. Kolonihaven "Oasen" i Århus
3. Teaterkoncert med Bob Dylans Sange

Kig ind på Picasa og se billederne fra turen.
Klik på kameraet herunder:
At rejse er at leve
 
- Og endnu flere billeder.
Klik på kameraet herunder:
At rejse er at leve


Tilbage til Arkiv 2010

Aktuelt

25. marts 2018

Kallerupvej-modellen

Magasinet er en beskrivelse af dagligdagen på Kallerupvej og den meget forskellige brug, der er af lokalerne og stedet.


7. februar 2018

"Når plejeboligen nærmer sig"

Dette hæfte giver gode råd fra pårørende ægtefæller - til ægtefæller og andre nære pårørende - til mennesker med en demenssygdom


7. februar 2018

"Kom i gang i god tid"

- gode råd til demensramte og deres pårørende - fra pårørende ægtefæller


Kallerupvej

Seniorhus Odense

Alzheimerforeningen

Alzheimer-avisen på Facebook

 
  www.alzheimer-avisen.dk - Kallerupvej 58 - 5230 Odense M - Tlf. 6619 4091
Email: kallerupvej58@gmail.com