Alzheimer avisen
 

Teaterkoncert med Bob Dylans Sange

 

7. juli 2010

Skrevet af: Sonja Alsing-Børgesen og Ulla Thomsen
Fotos: Redaktionen

 

Teatertur – det kan vi også

Teaterkoncert med Bob Dylans Sange

 
Teaterkoncerten med Bob Dylans sange og en fantastisk opsætning på Århus Teater. Det nåede vi også på Alzheimer-avisens studietur til Århus.

Vi er tre, der den første aften af vores studietur er på vej hjem til vores hotel efter en dejlig middag på Slap á i Århus. Nær teatret møder vi en flok glade og smilende mennesker. De udstråler liv og glæde, lige fra den piercede teenager til det noble ældre ægtepar, så vi må bare spørge dem om, hvorfor de er så glade. – ”Vi har lige set en fantastisk forestilling med Bob Dylans sange – rigtigt godt”, var det enslydende svar.

Fælles beslutning
Det blev inspirationen til vores teatertur. Måske kunne vi også opleve stykket sammen med resten af redaktionen, hvis der var stemning for det. Heldigvis havde alle lyst til at ændre program og høre Bob Dylan, så nu skulle vi bare se, om vi kunne få billetter til forestillingen dagen efter.

Via mail og telefon fik vi billetterne i hus. Og her sidder vi så, alle ti på trettende række midt for i Århus' smukke gamle teater. Vi er meget forventningsfulde. Hvordan vil det mon være at høre vores ungdoms sange i teaterforklædning.

En uforglemmelig oplevelse
Det bliver en uforglemmelig oplevelse med en fantastisk iscenesættelse, hvor alle sanser er i brug. Kraftfuld sang og musik får hårene til at rejse sig. En akrobatisk frit svævende guitarist og krinolinedamer, der langsomt hæver sig mod loftet. Masser af drama og god musik.

Scenen med en kvinde, der mens hun synger svævende under loftet, lagvist folder sin røde dragt ud, så den til sidst fylder hele scenen. Ja - Bob Dylans musik og tekst i en anden sammenhæng. De engelske tekster opleves anderledes, end da vi var unge. – En helt igennem fantastisk og helt anderledes oplevelse end forventet.

Teaterkoncert med Bob Dylans Sange
Og hvordan ser vi så ud, nu hvor vi står udenfor teatret. Vi opdager, at vi selv stråler og smiler over hele hovedet, ligesom de mange fremmede mennesker, vi står sammen med og ligesom dem vi mødte i går.

Det er en helt igennem fantastisk forestilling, som er værd at opleve, selv om den er på engelsk og på trods af at seks af os har en demenssygdom. Vi tror, vi kan huske den længe og fortælle om den, fordi vi både hører, ser og mærker forestillingen. Den har noget for alle sanser.

FAKTABOKS
Vi brugte vores ledsagerkort, som gav de 4 journaliststøtter gratis adgang som ledsagere. Fordi Århus Teater er med på listen over aktiviteter, hvor vi kan bruge ledsagerkortet.
Så har du fået en demenssygdom, så få dig et ledsagerkort, så du har mulighed for at opleve sammen med en ledsager (eks. familiemedlem), der kommer gratis med.

Se mere på:
Danske Handicaporganisationer / Ledsagerkort


Læs også artiklen:
”DSB ledsagerordning med ledsagerkort”


Læs mere om:
1. Demenscaféen er vores redning
2. Kolonihaven "Oasen" i Århus
4. Livshistorie vinkler


Kig ind på Picasa og se billederne fra turen.
Klik på kameraet herunder:
At rejse er at leve
 
- Og endnu flere billeder.
Klik på kameraet herunder:
At rejse er at leve

Se video på Youtube
Teaterkoncert med Bob Dylans Sange/LIKE A ROLLING STONE
Teaterkoncert med Bob Dylans Sange

Tilbage til Arkiv 2010

Aktuelt

25. marts 2018

Kallerupvej-modellen

Magasinet er en beskrivelse af dagligdagen på Kallerupvej og den meget forskellige brug, der er af lokalerne og stedet.


7. februar 2018

"Når plejeboligen nærmer sig"

Dette hæfte giver gode råd fra pårørende ægtefæller - til ægtefæller og andre nære pårørende - til mennesker med en demenssygdom


7. februar 2018

"Kom i gang i god tid"

- gode råd til demensramte og deres pårørende - fra pårørende ægtefæller


Kallerupvej

Seniorhus Odense

Alzheimerforeningen

Alzheimer-avisen på Facebook

 
  www.alzheimer-avisen.dk - Kallerupvej 58 - 5230 Odense M - Tlf. 6619 4091
Email: kallerupvej58@gmail.com