Alzheimer avisen
 

Her er rart at være !

 

30. maj 2010

Skrevet af: Kirsten Suhr / Susanne Löwenstein
Fotos: Kent Olsen

 
Her er rart at være!
   

På demensdagcentret Lillelund er der en kærlig og munter stemning. Stedet bærer præg af hyggelig atmosfære, og der er noget for enhver smag. Lillelund ligner langt fra en institution.

         
Madam blå har også indtaget deres dejlige værested, hvor det hænger så smukt ude i deres hyggelige køkken. Lillelund er absolut et meget hyggeligt sted, med megen varme og humor.

Demensdagcentret Lillelund

Demensdagcentret Lillelund

Selve rummene bærer præg af megen hygge, samt hjemligt miljø. Der er opsat meget flotte collager og plancher, som indikerer bl.a. brugernes barndom, samt en hel fotoudstilling fra efterkrigstiden, det giver grobund til mange snakke, fra ”de gode gamle dage”.

Der er møbler til, efter hvilke behov, man måtte have, hvis der er behov for afslapning, kan man komme hen og dvale lidt i otiumstolene. De har en lille have og en dejlig stor terrasse, hvor de kan sidde og hygge sig og nyde det gode vejr.

Demensdagcentret Lillelund

Demensdagcentret Lillelund

Lillelund Sonaten

Personalet er fantastisk til at motivere den enkelte bruger. Her tænkes specielt på Edvard, som ikke lige i starten havde gå-på-mod, til at spille på klaveret. Men efter at personalet gentagne gange var vedvarende og motiverende på den gode måde, satte Edvard sig til klaveret, og spillede sin egen komponerede Lillelund Sonaten. Dejligt at fornemme, at de umiddelbart ikke lader sig mærke af begrænsninger, men ser muligheder. Efterfølgende har Edvard fået udgivet Lillelund Sonaten på cd.

Læs Fyens.dk artikel: Kroppen husker når hjernen slår fra.
    
Af aktiviteter kan nævnes akvarelmaling, decoupage, dekorering af bakker, maling af fugletrug, fotobøger med billeder fra årets gang, der syltes, bages og laves marmelade. I træværkstedet arbejdes der meget i fuglehuse, og andre herlige ting i træ. De færdige arbejder bliver solgt og pengene går til materialerne. Et lille overskud fra salget bliver brugt til bl.a. udflugter.

Demensdagcentret Lillelund

Lillelund i tankerne

Det kan kun anbefales at have Lillelund i tankerne, for her hygger man sig sammen, og som Laurits udtalte ”Her er rart at være”.
 
Se flere fotos på Picasa.
Klik på kameraet.
Demensdagcentret Lillelund

 

Tilbage til Arkiv 2010

Aktuelt

25. marts 2018

Kallerupvej-modellen

Magasinet er en beskrivelse af dagligdagen på Kallerupvej og den meget forskellige brug, der er af lokalerne og stedet.


7. februar 2018

"Når plejeboligen nærmer sig"

Dette hæfte giver gode råd fra pårørende ægtefæller - til ægtefæller og andre nære pårørende - til mennesker med en demenssygdom


7. februar 2018

"Kom i gang i god tid"

- gode råd til demensramte og deres pårørende - fra pårørende ægtefæller


Kallerupvej

Seniorhus Odense

Alzheimerforeningen

Alzheimer-avisen på Facebook

 
  www.alzheimer-avisen.dk - Kallerupvej 58 - 5230 Odense M - Tlf. 6619 4091
Email: kallerupvej58@gmail.com