Alzheimer avisen
 

Surpriceparty på Lotte

 

7. april 2010

Skrevet af: Grethe Smidt. Red.: Kent Olsen
Fotos: Jørgen Honoré

Surpriceparty på Lotte

 
Her leves livet – her kunne vi godt bo – for her er rart at være. Vi bliver set og hørt og kan være med til at bestemme.  På plejehjemmet Lotte er der højt til loftet, højt humør og en lille én til halsen.

Alzheimer-avisens redaktion har hørt Thyra Frank fortælle om Plejehjemmet Lotte, og fik mulighed for selv at besøge Lotte en tirsdag i januar. Plejehjemmet har til huse i en gammel 3-etagers rødstensvilla i København. Der er plads til 21 beboere. Huset ligger lidt tilbage med en dejlig forhave. Naboen er en skole, hvor vi både kan se og høre børnene. Vi ringer på, og bliver budt indenfor, ligesom hjemme hos os selv.               

Plejehjemmet Lotte

Vi får plads ved et bord, hvor plejehjemmets leder Thyra Frank sidder. Vi får rødvin, millionbøf og kartoffelmos, ligesom beboerne, det er en populær ret. Køkkenchefen er selvlært, og maden skal smage og laves fra bunden af gode råvarer. Beboere der har lyst, kan give en hånd med i køkkenet, som ligger midt i huset.
    
Plejehjemmet Lotte

Beboerne har stor indflydelse på menuen og aktiviteterne på Lotte samt på de ferier og fester der afholdes. Der kan ønskes menu fra dag til dag, og naturligvis bestemmer beboerne selv maden til deres fødselsdag.

Efter den gode mad og snak med Thyra, som lige havde fejret en kollega, der fyldte rundt med et surpriseparty, var der tid til en rundvisning på Lotte. På anden sal sad beboerne i dagligstuen. Nogle røg, andre hvilede sig, og andre småsnakkede med sig selv og hinanden.

På væggene op til første sal, hang det ene billede efter det andet fra beboernes mange ture, ferier i udlandet, dagligdag, fester osv., så der var meget stof til genkendelse og erindring.

Thyra har ikke noget særskilt kontor. Denne dag er hendes kontor ved vores bord i spisestuen, så der var løbende hyggelig kontortid.

Personalet kom på skift, bød os velkommen, og talte med Thyra om dagens gøremål og beslutninger.  

Plejehjemmet Lotte

Lotte er der mange praktikanter og besøgende. Vi mødte bl.a. to skoledrenge, der var i praktik. De gik til hånde og hyggede om beboerne.

Én gang om året er Lottes personale på weekend sammen i et sommerhus.         

Det styrker fællesskabet og ånden på Lotte. I den anledning og ved de årlige ferier, der gerne afholdes i udlandet, kommer der velkendte afløsere – nogle kommer helt fra Jylland. Lotte har et rigtigt godt ry, så der er mange personaler, der gerne vil i praktik og afløse.

Plejehjemmet Lotte

Thyra sagde mange kloge ord om plejehjem, som vi alle kan lære af:

”Når du arbejder på et plejehjem, skal du spørge dig selv, om du vil lade din egen mor og far bo dér – eller om du selv vil bo dér? ”


”HUSK - mennesker der har brug for at bo i plejebolig er aldrig plejekrævende – de er plejetrængende!”


Lotte er der kun fælles toiletter; men som Thyra så tankevækkende siger:

”Der bruges ikke så mange bleer her på Lotte, som der bliver brugt på alle de nye plejehjem, hvor hver beboer har sit toilet”.
”Her er der altid tid til at beboerne kan blive fulgt til toilettet”.

Det er også vigtigt at blive set, hvad enten man er beboer eller personale.

Thyra fortæller, at alle har glæde af hinanden på Lotte – og vi kunne mærke at Thyra Frank har fået etableret et rigtigt hjem for dem alle – så her vil vi gerne bo.


Se flere af Jørgen Honorés billeder.
Klik på kameraet.

Plejehjemmet LotteTilbage til Arkiv 2010

Aktuelt

25. marts 2018

Kallerupvej-modellen

Magasinet er en beskrivelse af dagligdagen på Kallerupvej og den meget forskellige brug, der er af lokalerne og stedet.


7. februar 2018

"Når plejeboligen nærmer sig"

Dette hæfte giver gode råd fra pårørende ægtefæller - til ægtefæller og andre nære pårørende - til mennesker med en demenssygdom


7. februar 2018

"Kom i gang i god tid"

- gode råd til demensramte og deres pårørende - fra pårørende ægtefæller


Kallerupvej

Seniorhus Odense

Alzheimerforeningen

Alzheimer-avisen på Facebook

 
  www.alzheimer-avisen.dk - Kallerupvej 58 - 5230 Odense M - Tlf. 6619 4091
Email: kallerupvej58@gmail.com