Alzheimer avisen
 

Fod på livet med Signe Ryge

 

26. januar 2010

Skrevet af: Signe Ryge
Fotos: TV2 Fyn


Fod på livet med Signe Ryge


Jeg fik lyst til at lave 2 udsendelser om demens, da det er sygdom der berører rigtigt mange mennesker på en særdeles gennemgribende måde. Og da jeg er eneste medarbejder på programmerne (udover fotografen) så bestemmer jeg selv og kunne bare gå i gang!

Det var en fornøjelse at forberede programmerne, for efter mit første møde med Ulla Thomsen på rådgivningscentret kunne jeg se, at der var masser af aktiviteter at tage fat i. Dermed blev det konkret og anskueligt at gå til. Det er sværere, hvis man skal optage noget udelukkende baseret på snak og samtale. Her var der både motion og kor, så det bestemte vi os hurtig for at lave reportage fra.

Signe Ryge   Det var nogle dejlige mennesker vi mødte. Og meget svært at afgøre, hvem der var demente, hvem der var pårørende og hvem der var frivillige! Der var godt humør, sort humor og mange smil, så der var bestemt ikke

nogen dyster stemning af sygdom og tristhed. Jeg ved jo godt, at der er en lang række problemer og udfordringer i hverdagen, men de mennesker jeg mødte i forbindelse med optagelserne havde også overskud til venlighed, engagement og et godt grin. Især da vi optog motionshold for pårørende i Ældreidrættens hus på Stadionvej i Odense. Der blev grinet igennem!

Det var også dejligt at møde en kvinde som Grethe Smidt, et lækkert stykke kvindfolk med sine meningers mod og en stærk energi og udstråling. Det var svært helt at begribe omfanget af hendes sygdom, når hun var så kvik og livlig. Men jeg fik det forklaret, og det satte bare sygdommen mere i relief: Hvor belastende det må være at være hæmmet i stort set alle udfoldelser, når man på mange måder stadig er sig selv med mange talenter i behold.


Det samme gælder Kim Gommesen, en høj flot mand som bestemt ikke virker syg på nogen måde. Heldigvis bruger han sine gode formuleringsevner til at hjælpe andre demente og pårørende - bl.a. via denne avis og i Fod på livet programmet.  Tak for det!


Jeg har personligt været glad for at lave programmerne, fordi jeg fik en masse ny og værdifuld viden om demens. Jeg mødte nogle dejlige og positive mennesker, og blev ikke mindst opmærksom på rådgivningscentret på Kallerupvej og alle de gode tiltag, som Ulla Thomsen står bag. Hurra for hende!


Se Fod på livet 13, 26. januar 2010

Klik på TV fyns logo


 

Se Fod på livet 14, 2. februar 2010

Klik på TV fyns logoTilbage til Arkiv 2010

Aktuelt

25. marts 2018

Kallerupvej-modellen

Magasinet er en beskrivelse af dagligdagen på Kallerupvej og den meget forskellige brug, der er af lokalerne og stedet.


7. februar 2018

"Når plejeboligen nærmer sig"

Dette hæfte giver gode råd fra pårørende ægtefæller - til ægtefæller og andre nære pårørende - til mennesker med en demenssygdom


7. februar 2018

"Kom i gang i god tid"

- gode råd til demensramte og deres pårørende - fra pårørende ægtefæller


Kallerupvej

Seniorhus Odense

Alzheimerforeningen

Alzheimer-avisen på Facebook

 
  www.alzheimer-avisen.dk - Kallerupvej 58 - 5230 Odense M - Tlf. 6619 4091
Email: kallerupvej58@gmail.com