Alzheimer avisen
 

Hvad er leve-bo miljø ?

 

Besøg i Atriumhaven

1. marts 2011

Skrevet af: Kirsten Suhr
Fotos: Redaktionen


Besøg i Atriumhaven:

Hvad er leve-bo miljø ?


Da vi gerne vil vide mere om de forskellige former for plejehjemsboliger, var vi på besøg i Atriumhaven, som er et leve-bo miljø.


Besøg i Atriumhaven

Tirsdag d. 1.3.2011 var redaktionen på besøg i Atriumhaven i Brejning i Vejle kommune. Der fik vi en god snak med souschefen.
Vi fik en meget flot velkomst med kaffe og dejligt brød. Dagen var også markeret med Dannebrog svajene ud over deres have, da stedet netop denne dag blev fire år.
Vi fik, efter en præsentation af os, en meget fin og åben snak om stedet.

Besøg i Atriumhaven

Atriumhaven er et leve-bo miljø med fire enheder. Der bor fast 42 beboere og seks aflastningspladser.
Stedet er indrettet med fire små ”huse”. Hver boenhed har en fællesstue, med fælles køkken.
Hver enkelt borgers private bolig har en dejlig overskuelig størrelse, hvor hver især kan indrette sig på bedste vis. Desuden har alle beboerne hver en dejlig lille terrasse, hvor de evt. kan have egne havemøbler etc. stående.
Fællesstuen er møbleret med dejlige gode møbler.

Atriumhavens områder appellerer til mange sanser, bl.a. lugtesansen. Atriumhaven har efter en tidligere beboer fra Børkop arvet et større beløb, som bl.a. skal gå til at forbedre den dejlige have, med noget der kan appellere til de forskellige sanser.

På Atriumhaven er der forskellige tilbud til den enkelte borger, lige fra spil, til at ”gribe” en i, hvad den enkelte borger kunne have lyst til.
Hver enhed kan selv sætte sit personlige præg , dette blev bl.a. gjort ved at dokumentere gennem billeder, hvad de oplever på stedet. Vi så bl.a. billeder på væggen fra deres bålaften. Den dag vi var på besøg, var der en liflig duft af hjemmelavet mad, som appellerede godt til vores smagsløg.

Besøg i Atriumhaven

Mine tanker om selv at skulle bo der engang med tiden
Jeg fik et godt indtryk af stedet, det virker som et sted, hvor de har hjertet med sig, og bevidst arbejder med de sociale værdier.
Dejligt at høre, at der en ”kerne” af gode frivillige hjælpere på stedet, som er med til at gøre en forskel.

Jeg har dog nogle ønsker, når tiden kommer for mig. Jeg vil ønske, at stedet kan arbejde hen mod evt. at skaffe en minibus, da det for mig har stor betydning at komme ud og se noget. Jeg mener, at det er vigtigt, at man så længe som muligt opretteholder lysten til at komme ud og se noget, i de doser man kan kapere.

En anden ting er, at man kan få mulighed for at holde hund. Jeg er stærkt tilknyttet min hund, specielt efter jeg har fået min demens. Min hund er med til at give mig ro og tryghed i min hverdag. Kan dog godt se, at det kræver, at man på stedet er gearet til dyr.

Jeg kunne også godt bruge en oversigt med billeder af de ansatte, da ansigter betyder meget for os demente. Også så de udefra kommende lettere kan se, hvem der er tilknyttet hver enhed.
En skriftlig beskrivelse af stedet ville også være rar at have, som man kunne sidde med herhjemme, da det vil gøre det lettere at have noget visuelt at kigge på, og gøre det mere overskueligt at vælge boform, når det bliver aktuelt.

Men alt i alt virker det til et rigtigt godt sted at være, hvor rummeligheden har en god indgangsvinkel i det daglige liv.


Tilbage til Arkiv 2011

Aktuelt

25. marts 2018

Kallerupvej-modellen

Magasinet er en beskrivelse af dagligdagen på Kallerupvej og den meget forskellige brug, der er af lokalerne og stedet.


7. februar 2018

"Når plejeboligen nærmer sig"

Dette hæfte giver gode råd fra pårørende ægtefæller - til ægtefæller og andre nære pårørende - til mennesker med en demenssygdom


7. februar 2018

"Kom i gang i god tid"

- gode råd til demensramte og deres pårørende - fra pårørende ægtefæller


Kallerupvej

Seniorhus Odense

Alzheimerforeningen

Alzheimer-avisen på Facebook

 
  www.alzheimer-avisen.dk - Kallerupvej 58 - 5230 Odense M - Tlf. 6619 4091
Email: kallerupvej58@gmail.com